Materijal za tende, vanjske garniture i stolnjake

Sada je idealno vrijeme za uređivanje terase ili balkona i možda se pitate koji materijal je najprikladniji za vaš projekt. U tu svrhu osvježili smo ponudu materijala za vanjsku upotrebu i podijelili ga u kategorije kako bi lakše pronašli odgovarajuči materijal.

U grubo materijal za vanjsku upotrebu dijelimo na četiri kategorije:

materijal za vanjske garniture i ukrasne jastuke

materijal za tende i druga sjenila

materijal za stolnjake
materijal za pokrivače

  

MATERIJAL ZA VANJSKE GARNITURE

 

Za presvlačenje vrtnog namještaja, poput jastuka za stolice i klupe, ležaljke, ukrasne jastuke i slično preporučujemo izbor impregniranog vodoodbojnog materijala, koji je otporan prema vanjskim utjecajima, ne plijesni a boje ne blijede. Takve tkanine se također može oprati prema potrebi međutim svakim pranjem impregnacijski nanos postaje nešto tanji.

 

 

 

 

 

MATERIJAL ZA TENDE

 

Za izradu svih vrsta sjenila, kao što su tende, suncobrani ili za sjenčanje pergole na raspolaganju je deblji izdržljiv materijal koji je otporan na vanjske utjecaje - vodoodbojan je, otporan protiv raspadanje zbog UV svjetlosti, ne-plijesni, a boje su opstojne.

 

Bitno svojstvo koje materijal za sjenila razdvaja od drugih materijala za vanjsku upotrebu je UV certifikat, koji pruža zaštitu od štetnog UV zračenja. Materijal je testiran prema UV-standardu 801 i viši što je zaštitni faktor UPF (ultraviolet protection factor) što bolje tkanina štiti kožu od UV zraka.

 

Za lakšu usporedbu: pravilno nanesena krema za sunčanje pruža zaštitu jednaku UPF 1-50+ (ovisno o zaštitnom faktoru kreme), sjena ispod stabla pruža zaštitu jednaku UPF 5-15, materijal za tende iz naše ponude pa UPF 30-80, ovisno o odabranom materijalu i njegovoj boji.

 

UPF 25-39 = vrlo dobra UV zaštita

UPF 40-80+ = odlična UV zaštita

 

 

 

 

 

MATERIJAL ZA STOLNJAKE

 

Kod materijala za stolnjake najvažnije je da je vodoodbojan - prema tome ne upija tekućine i jednostavno se obriše krpom. Tako je stol zaštiten od vanjskih utjecaja jer se mrlje ne upijajo u njega. Rubljenje nije potrebno je se materijal ne cijepi. Na raspolaganju su jednobojne tkanine koje se lako kombiniranju i šareni uzorci koji će uljepšati bilo koji stol.

 

 

 

 

 

MATERIJAL ZA POKRIVAČE

 

Za zaštitu vanjskog namještaja i uređaja preporučujemo izradu pokrivača od vodoodbojnog materijala.

 

 

 

 

 

Izvor:

https://www.uvstandard801.com/en/

Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna